Înregistrezi întârzieri mari la plată din partea clienților tăi? Acorzi amânări peste amânări, deși aceștia nu îți oferă nicio despăgubire pentru plata cu întârziere? Posibil ca rădăcina problemei să fie chiar faptul că ai continuat să amâni implementarea unor proceduri juridice puternice, menite să îți protejeze afacerea de profitori. Prevenția juridică e înțelept să fie încorporată direct în strategia ta de afaceri, pas cu pas.
Putem oferi debitorilor tăi ,,the benefit of the doubt": să presupunem că nu știau că trebuie să îți prioritizeze la plată sumele pe care ți le datorează sau că există vreo dificultate cu care s-au confruntat, care i-a făcut să întârzie în onorarea plăților. Astfel, îi notificăm să achite de bună voie ceea ce îți datorează, și coordonăm negocierile aferente recuperării amiabile.
Atunci când demersurile de negociere nu dau rezultate, selectăm calea optimă fiecărei situații în parte pentru a sesiza instanța de judecată competentă și a obține obligarea debitorului la plata sumelor datorate, actualizate cu rata inflației, precum și a penalităților de întârziere sau a dobânzii legale incidente. Formulăm, atunci când e cazul căile de atac necesare pentru obținerea soluției judiciare corecte și definitive în fiecare speță.
Rolul nostru continuă și după obținerea soluției definitive de recuperare a sumelor datorate. Cabinetul nostru colaborează cu executori judecătorești eficienți din mai multe zone ale țării. Îți vom furniza consultanța juridică și apărarea drepturilor în procedura executării silite prin formularea tuturor cererilor care se impun și reprezentarea la executorii judecătorești și autoritățile implicate în această procedură.
Neînțelegerile, incompatibilitatea, evoluția separată în timp, despărțirea în fapt sau violența și infidelitatea pot duce la destrămarea relațiilor. Atunci când relația a fost consfințită și prin încheierea unei căsătorii civile, pe lângă dificultățile și suferințele cauzate de despărțirea în sine este nevoie să gestionați și desfacerea legală a căsătoriei prin divorț. Cinicii ar spune că motivul principal pentru divorț este căsătoria. Avem o perspectivă umană și înțelegem că situația este una dintre cele mai dureroase și vom aborda cu tact, empatie și diplomație chestiunea divorțului dumneavoastră. Vom face însă tot posibilul ca divorțul judiciar să fie unul elegant, îndepărtând balastul inutil și enunțându-vă convingerea noastră că la divorț ambii soți câștigă ceva foarte valoros: libertatea! Abordarea noastră este una de mediere a conflictualității naturale dintre soții aflați în divorț, în sprijinul interesului superior al copilului sau copiilor minori sau dependenți rezultați din căsătorie.
Vă oferim suportul juridic necesar în privința stabilirii domiciliului celor mici și a pensiei de întreținere datorate de părintele nerezident, precum și a programului de legături personale cu copilul pentru părintele nerezident. Sunt mama a doi copii și înțeleg foarte bine că aceștia au nevoie de ambii părinți, indiferent de conflictul care încă poate mocni între adulți. Știm că există profesioniști care accelerează contradicțiile dintre foștii parteneri însă nu rezonăm cu abordarea agresivă. În cabinetul Perșa Legal vom lucra în echipă pentru a găsi o punte a dialogului și maturității care să vă permită să reușiți să participați împreună la evenimentele importante din viața puiului dvs. și să colaborați la un start în viață cât mai bun pentru copii.
Desfacerea căsătoriei poate fi urmată de partajul comunității de bunuri ale foștilor soți. Vă spriinim cu suportul juridic și moral necesar ca să reușiți să faceți acest demers amiabil, prin bună înțelegere, pentru evitarea costurilor aferente partajului judecătoresc. Atunci când partajul prin bună înțelegere nu este posibil vă oferim consultanță, asistență și reprezentare avocațială în fața instanțelor judecătorești competente pentru partajul averii comune, astfel încât să vă puteți continua viețile fără ingerințe din partea fostului partener. Vă oferim consultanța juridică necesară dobândirii unei noi locuințe în calitate de unic proprietar respectiv a preluării creditului accesat în comun cu fostul partener.